U3F1ZWV6ZTMyMzQ1Njc2MDQyNTc1X0ZyZWUyMDQwNjQ0OTQwNjA4Mw==

7 وصفات سهلة لعمل كبدة الدجاج



ما هى كبدة الدجاج ؟


كبدة الدجاج

كبدة الدجاج, هذة الاكلة نحن نعتادها فى مطابخنا العربية و المصرية, حتى ان هذة الاكلة من أكثر الاكلات الموفرة, ويمكن عمل هذة الاكلة بأكثر من طريقة, و هناك العديد من الاضافات التى يمكن اضافتها اليها مثل: دبس الرمان, او عصير الليمون, ومن الاساسيات التى تحسن من طعم السودة اضافة البصل المقلى.
طريقة عمل كبدة الدجاج بالكريمة و سوف استعرض لكم 7 وصفات سهلة لعمل كبدة الدجاج.


المكوِّنات

 نصف كيلو غرام من كبدة الدجاج.
 ربع كوباية من الماء.
 معلقة صغيرة فلفل اسود.
 نصف كوباية كريمة طبخ.
 معلقة صغيرة ملح.
 معلقة كبيرة زبدة.


 طريقة التحضير



نضع الزبدة في المقلاة ونضعها على النار حتى تذوب.
ثم نضيف كبدة على الزبدة ونقلب حتَّى تتحمر.
نضيف ماء على الكبدة ونضع الملح عليها، والفلفل الأسود.
نقلب المكوِّنات على نارٍ هادئة لمدّة 10 دقائق.
ثم نضع كريمة الطَّهي على الكبدة ونتركها تغلي لمدّة دقيقتين.
نرفع المقلاة من على النار ونضع الكبدة في طبق التقديم ونقدمها مع الخبز، والبطاطا.




طريقة عمل كبدة الدجاج بدبس الرمان


كبدة الدجاج بدبس الرمان

المكونات:


  • 1 كيلو غرامًا من كبدة الدجاج.
  • حبة من الملح.
  • 4 معالق كبيرة من دبس الرمان.
  • كمية مناسبة من الزيت.
  • حبة من الفلفل الأسود.
  • 2 معلقة كبيرة من الماء.



طريقة التحضير



نضع الزيت فى المقلاة و نرفع النار عليها.
ثم نضع الكبدة (السودة) فى المقلاة و التقليب حتى تصل الى اللون
المحمر من الجوانب.
نرفع الكبدة من على النار ونتركها جانبآ.
نضع دبس الرمان فى نفس المقلاة ونضع معها معلقتين كبيرتان 
الماء, والفلفل, والملح.
نطرق المقلاة على النار حتى تغلى المكونات.
ثم نضع الكبدة مرة اخرى مع المكونات على نار هادئة و التقليب.
نفرغ الطبخة فى طبق التقديم و, هنيئآ.


طريقة عمل كبدة الدجاج بالقرفة


كبدة الدجاج بالقرفة

المكونات:

معلقة صغيرة ملح
  • 2 معلقة كبيرة من خل التفاح

  • ربع كباية زيت نباتى

  • نص معلقة صغيرة قرفة نعمة

  • ربع كباية عصير لمون

  • 3 فصوص توم مطحون

  • 1 كيلو كبدة دجاج (سودة الدجاج)


طريقة التحضير



  • اول حاجة نغسل الكبدة (السودة) و نسبها تنشف.
  • ونحط الزيت على نارهدية لحد ما يسخن.
  • بعدين نحط التوم فى الزيت.
  • ونحط الكبدة فى الطاسة مع التوم و نقلب براحة عشان متتفتفتش.
  • نعلى النار على الكبدة.
  • ونضيف دبس الرمان, والخل, والقرفة, وعصير اللمون مع الكبدة (السودة) ونقلب.
  • نحط الملح.
  • نحط الكبدة فى طبق التقديم.

كبدة الفراخ المحمره روووعه

كبدة الفراخ المحمره


المكوّنات

1/2 كيلو كبدة
بصله صغيرة مبشوره
ملح حسب الرغبة
ملعقة صغيرة فلفل
ملعقة صغيرة قرفة
ثوم بودرة
بصل بودرة
معلقة خل كبيرة او نص ليمون
ورق لوري
للتغليف:
بيضة
معلقة لبن
بقسماط

الخطوات

نضع نص كوب ماء وبصلة مبشوره وكل التوابل اللي فوق
وعندما يغلي الماء نضع الكبدة تترك على نار متوسطة مدة ربع ساعة تقريبا نتركها تبرد
نضعها في البيض والبقسماط نقليها في الزيت على نار متوسطة حتى يصبح لونها ذهبي كما في الصورة وتصفي على مناديل مطبخ وبالف هنا


كبده فراخ اسكندرانى


#اكلات#شهيه


المكوّنات


½ كيلو كبده فراخ
5 معالق كبيرة من عصير الليمون
5 فصوص ثوم مهروسة
مرقه دجاج
ملح
فلفل
زيت عادى او زيت زيتون
مكعبات فلقل الوان وطماطم متقطعة
شرائح بصلة صغيرة متقطعة

الخطوات

ف طاسة اضيف الزيت و الكبدة وعصير الليمون مع التقليب المستمر، ثم نضع الملح والفلفل، ثم اتركيهم على النار حتى يتغير لون الكبدة.

نضيف الثوم ومرقة الدجاج، ثم قلبيها مرة أخرى. ونسيبها على نار متوسطة حتى يجف مائها.

بعدين نضيف الفلفل الألوان والبصل والطماطم

ونسيبها ع النار حتى تمام التسوية


طريقة عمل كبدة الفراخ بالبصل 


طريقة عمل كبدة الفراخ بالبصل
طريقة عمل كبدة الفراخ بالبصل 


المكونات

نصف كيلو كبدة دجاج منظفة ومقطعة مكعبات
2 حبة بصل مقطع شرائح
ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح حسب الرغبة
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود

طريقة التحضير:

- على نار متوسطة نضع الزيت فى مقلاة ثم نضيف البصل حين يصبح الزيت حاميًا
- نقلى البصل 5 دقائق حتى يصبح لينًا وشفافًا
- نضيف إلى البصل كبدة الدجاج ونضيف الملح والفلفل
- نضيف دبس الرمان وعصير الليمون ونطهيهم 5 دقائق 

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

الاسمبريد إلكترونيرسالة